ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
TUTUNAMAMAK | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
TUTUNAMAMAK

6. BÖLÜM

TUTUNAMAMAK !

39.00

26.02.024

Pazartesi

Ya da ÇERÇİ EŞŞEĞİ yazıları

 

 

Adı AHMET olan padişahların birinin zamanında ,galiba. Hazret , sarayda beslediği “ilmiye” ( bilim adamları ) sınıfı ne halt ediyor , doğru düğün işler kotarıyorlar mı diyerek , MACARİSTAN’dan bir matematik hocası getittirir.

Huzurunda , bir kese altın verip , bu ilmiye sınıfı mensuplarını ,enine boyuna imtihan etmesini ister .

Macar Hoca , toplantı salonunda , bizimkilere(!?) şöyle bir bakar , nasıl ve nerden başlayacağını kestirmeye çalışır . Şöyle , basit bir “sualle “ başlayalım der …

“ EFENDİLER,BİR MÜSELLESİN , DAHİLİ ZAVİYELERİNİN ,CEMMİ KAÇTIR “ diye sorar!

Yani!

BİR ÜÇGENİN İÇAÇILARININ TOPLAMI NEDİR?

Nedir ?

180 derecedir.

Ordan bir ses !

 Müsellesine göre değişir efendiii…Deyince , MACAR HOCA,  teşrifatçıbaşına , derhal sultan ile görüşmek istediğini bildirir.

HUZURDA, padişaha , önce verdiği bir kese altını iade eder ve ardından , “SULTANIM , SENİN BU PEZOSLARIN(!) DÜNYADAN HABERİ YOK , BEN , VARIP , MEMLEKETİME GİDEYİM “ der vee  çekip ,gider  adam.

Ben , bu olayı , yıllar önce , üstelik de TÜRKÇÜ bir dergide , TURAN YAZGAN BEY’in Ankara’da yayınladığı , TÜRK DÜNYASI adlı dergide okumuştum .

Bugün Şubat’ın 26’sı.

YİRMİİKİ yıldır , yurdumda değişen bir şey yok!

Sinirlerinize hakim olmanızı rica ederek , şööyle bir gezinelim …

X BU ÜLKEDE 15 / ONBEŞ YIL ÖNCE FIRIN YOKTU .

X ŞU ELİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ , ALYANSIM , BİRGÜN GÖRÜR , DUYASANIZ Kİ , ZENGİN OLMUŞUM , BİLİNKİ ÇALMIŞIMDIR.

X UÇAĞI KİM İCAT ETTİ! RECEP TAYYİP ERDOĞAN.

X İLK TÜRK UÇAĞI GÖKLERDE / KAÇ YIL OLDU ! AHMET DAVUTOĞLU…

Daha neler ve de neleeer var bu ülkede.

Çerçi eşşeği gibi…

Fotoğrafa dikkalice bakarsanız , ÇERÇİ EŞŞEĞİNİN , zamanın bir çeit ,dört ayaklı TUHAFİYE dükkanı olduğunu , görürsünüz.

 

Muzaffer Şerif Başoğlu (29 Temmuz 1906, Ödemiş - 16 Ekim 1988, Fairbanks, Alaska), Türk-Amerikalı sosyal psikolog. Sosyal Yargı Kuramının ve Gerçekçi Çatışma Teorisinin geliştirilmesine yardımcı olmuştur. Sosyal psikolojinin kurucu öncüleri arasında yer almış ve özellikle sosyal çatışma ve sosyal normlar gibi sosyal süreçleri anlamak için bazı benzersiz ve güçlü teknikler geliştirmiştir.[1]

 

ANADOLU ahalisi , ( ki halkı demeyi çok isterdim ) , yüzlerce , hatta binlerce yıldır , en az 3 , 4000 yıldır , coğrafyasının “ özelliğinden dolayı , karma karışıktır . Şööyle bir baktığımızda , örneğin , DENİZLİ KOCABAŞ bölgesinde , tesadüfen bir taşocağında oluşan çöküntüde ortaya çıkan , modern İNSANA ait kemiklerin , yaşının , tahminen 1 600 000 / yazıyla; BİR MİLYON ALTI YÜZBİN / yaşında olabileceği hesap edilmiştir. ( KAYNAK: ARKEOLOJİ v SANAT YAYINLARI /TÜRKİYE’NİN EN ESKİ KÜLTÜRLERİ , 2015 … yazan: SAGONA  - ZIMANSKY , sayfa 11… iyi okumalar .))

Demekki günümüzden , 1 600 000 yıl kadar önce,bu topraklarda , MODERN İNSAN diyebileceğimiz ATALARIMIZIN ,ciddi kalıntıları ortadadır.

ANCAK , burda ciddi bir ruhsal sapmadan söz etmeliyim .Şöyle ki: ANADOLU yarımadası , gelenin – kalanın – kalmayıp göçenin hiç eksik olmadığı bir ilginç toprak parçası .

MATEMATİK bir ifade olarak şöyle diyebiliriz: ÖNCE GELİP DE kalanlar , sonra gelenlerin baskısı altına girmişler , bir zaman sonra gelenler gibi “olmuşlar”!

Örneğin KOCA SÜMER , Akad’a dönüşmüş , SÜMERCEYİ bırakıp , AKAD DİLİNE sarılmış . İŞTE bu akadcadır ki, klasik ibranice ile Arapçanın döl yatağıdır. Bu her iki dil , AKADCANIN içinden çıkmıştır . Bugün TÜRK dili ve yaşam üslûbu , çok ama çok ciddi bir ARAPLAŞMA tehdidi altındadır . Niye …NASIL… Müslümanlık ,öyle olmayı gerektiriyormuş !!!YALANINI seviiiiiim…

Şimdi gelelim ,RUHSAL sapmaya…

Müslümanlaştırılan TÜRKLER , zamanla ANADOLU’ya aktıkça , taze ve dinç (!) bir güç olarak , öncekileri , BASKI ALTINA almaya başlamışlardır.

Kendilerinden önce gelip , yaşamakta olanların yapıp ,ettiklerine , bir nebze olsun dikkat etmedikleri gibi , varolanları , GAVUR KAFİR işi diyerek , büyük bir cehaletle yok etmeye durdular .

İŞİDİN bombaladığı , BUDA heykelleri gibi.

ORTA ANADOLU ,  tezek kokan , beygir merkep ahırı haline getirilmiş , nice güzel kilise ve benzeri  yapı doludur . Gittik ve gördük .

Kendinden öncekilerden hiçbir şey öğenmek istemeyen “ bu ahali”!

Bugün , bu sefaletinin ,nasıl bir politik malzemeye esas teşkil etmekte olduğunu ,tabi ki görememektedir.

Akla hayale gelmedik yalan ve uydurmalara , gözünü kırpmadan PRİM verebilmektedir.

AAahhh MUZAFFER ŞERİF, ağır ateş altıındayız.

Bre medet …

 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
TUTUNAMAMAK
13. BÖLÜM

Tarih : 25.04.2024
Devamı...
 
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA