ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
DEĞERLİ BİR | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
DEĞERLİ BİR

DEMET YAZI

GÜNE DAİR
Bugünün değer yargıları ve kültürel bakışı ile geçmiş olayları isimlendirmek ve yorumlamak siyasetin pek sevdiği anakronizm dolu söylemler içerir. Hele ideolojik dogmalar ve hükümler ile çıkarım yapılmaya kalkılırsa ki hep böyle çalışır insan zihni, yeni ve klişeleşmiş taasub dolu bir kavramlar dünyası ile yapılan tarih şüphesiz yazılan tarihten bambaşka hale gelir. Eyleyen, eylenen bir tarafa ikisi arasındaki kesitsel sosyoekonomik ve kültürel nedensellik ne dinsel ne de din dışı ideolojilerin taasubundan kurtarılıp rasyonel ele alınamadığı sürece "muassır medeniyetler" düzeyine ulaşmak mümkün olmayacaktır.
Kültür savaşlarının, ekonomik üretim tüketim ilişkilerine yön verdiği para ve marka tutkunu bir dünyada, bilgi teknolojilerinin sağladığı yoğun etkileşime rağmen insanlık acılar içinde kıvranmaya devam edecektir. Açıkça görülebileceği gibi, dünyada bugün en büyük sorun küresel ölçekte yaşanan göçmen krizidir. Bu durum başta bulaşıcı hastalıklar olmak üzere hem ekonomik, hem sağlık hem de derin kültürel entegrasyon sorunlarını ve beraberinde çatışmaları getirmekte tüm dünyadaki devlet aygıtlarının da varlığını tehdit etmektedir. Bu durumun tehdit etmeyeceği bir sistem düşünemiyorum.
Gelinen noktada ihtiyaç yarat ve kendi ekonomini kurtar mantığı insanlık için bir çözüm değildir. Serbest rekâbet vb safsatası çoktan çöktü. Kendi opportunizmi için pragmatik ahlaksızlığın ticarî çok yüzlülüğünü marifet sayarak kutsayan bir varlık bizzat kendi bindiği dalı kesmektedir. Haysiyetinden duruşundan taviz vermeden yürüyebilenlerimizin sayısı yok denecek kadar azdır. Üzülerek söylemek gerekir ki herkesin bir fiyatının olduğu bu dönem, insanlar arasında güven bunalımına neden olmaktadır. Dünya ve doğanın sundukları hepimiz için yeter aslında, ama o dayatılan serbest rekâbet acımasızlığı buna asla müsaade etmeyecektir.
Geçmişin hayalini geçmişe bırakmak zorundayız. Bugünde geçmişi yaşayarak geleceğimizi feda edemeyiz. Ama romantik hayalleri ideolojisi ile harmanlayan insan tuhaf bir şekilde fethederken fethedilir. Alırken verir ve çoğu kez bir bedel ödeme ya da takas öznesi olduğunu göremez, farketmez, idrâk edemez.
Bugünün şartlarında kendi etik ve estetik değerlerimizi eski kültür birikiminin üzerine eski kültürel ve tarihi öğeleri kutsamaksızın, hadise ve kahramanları putlaştırmadan akılcıl değerlendirmek ve daha yaşanabilir bir dünya yaratmak, sonraki kuşaklara onu bırakmak elimizdedir.
Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimseye kalmaz
Yunus Emre
Saygılarımla
MCY
SEVGİLİ kardeşim , PRF YAĞMURCAN'a ,sevgi ve saygıyla.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
11. BÖLÜM

Tarih : 16.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA