ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
GUGUKLU LİDERDEN | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
GUGUKLU LİDERDEN

GUGUKLU TARİH TERSLERİ!

 

Adam,her ağzını açtığında, aklı sıra , kendinden önceki zamanlara ama ille de ATATÜRK eylemlerine, mutlaka , mecazen SATAŞACAK.

İlle de MUHTAR toplantılarında olacak bu iş.Muhtarlar, bizim gariban kardeşlerimiz.

 Ömürlerinde göremeyecekleri üç,beş defalık , devlet katında sırtlarının sıvazlanmalarından, geçici olarak,KİŞİSEL ne oldum baaağh şehvetine kapılıp, ADAM yerine konuldukları hissine kapılıp,  habire pantolonlarının önünü zorlayan, “ereksiyona” kapılmış pipilerini, elleriyle düzeltirken, sahte de olsa, riyakarca da olsa, ADAM yerine konmanın,dayanılmaz küstahlığını yaşayacaklar.

Zaten başka kimse de onun, büyük tarih abur cuburluğunu dinlemez, dinlerse de ,horul horul uyur, orta sıradan itibaren,arkadakiler.

Neymiş 1914’de, Osmanlı toprakları bilmem kaç milyon km kareymiş, daha sonra 700 000 km kareye düşmüş.

Birisi de ömrü boyunca ,çocuk sahibi olmamış DAMAT FERİD’i , torun sahibi yapıverdiydi.(*)

(*)Çook “ derin tarih” dergisi , bilmem ne sayısında, çoook pek büyük taaa rihçi mustaaa armağan yaptıydı bu “ torun” dosyasını.

SON beş yüz yıllık İNSANLIK tarihinde , kendi insanına-özgün tarihine , eleştirel gözle bakmak yerine , SU KATILMAMIŞ,  çifte su verilmiş kılıç çeliği gibi bir nefretle/ kinle bakan bir öbek insan daha gelmemiştir bu garibim DÜNYA küresine.

Şu anda, hukuken olmasa da GUKUKEN Türkiye cumhuriyeti ,artık yoktur.

Biz, yine de GUGUKLU ülkenin , guguklu taliplilerine, memleketin içine doğru yuvarlandığı lâğımı, anlatmaya çalışalım da, adamlık bizde kalsın.

Dikkat , orta doğu bataklığındaki durumumuzun , sıra dışı öngörüsü.Özgürce okuyun ve aklınızla denetleyin lütfen…

Yani SURİYE ve IRAK hakkında, ileri geri düşünceler.  

 

Rusya Kürtleri vurmuyor. Türkiye’ye de vurdurmuyor. Türkiye'yi ABD'den koparma gibi bir girişimde de bulunmuyor. Sadece Türkiye-ABD arasındaki çatlaklardan kendi çıkarları doğrultusunda “””çok zekice faydalanıyor.”” Türkiyenin ne kadar ön görülemez bir ülke durumunda olduğunu en iyi Ruslar biliyor. Türklerin Rojava da Kürtlere karşı saldırılarını engelleme gücünü, geçen Kasım ayındaki gibi çıkarları gereği kullanamıyor. Unutulmamalı ki, Türkiye Nato üyesi ve bu gün Rus uçağını düşürmüş değil. Aksine Türkiye 15 Temmuzda Rusya’nın çok zeki ve ustaca hamlesi (Darbeyi Rus istihbaratının Türkiye yönetimine bildirmesi) üzerine.(*)

(*) Ben bu değerlendirmenin geçerli olmadığı kanısındayım.Kısaca 15/16 Temmuz, efendi gibi bir “ devlet” darbesidir.Abedenin 11 Eylülü neyse, Türkiye’Nil de 15/16 Temmuz’dur.Bütün bu olaylara , RECEP TAYYİP çıkarları açısından bakılırsa, hiçbir halt öğrenilemez.Özgürce yani ÜLKE çıkarları açısından bakacaksınız.

Rusya ile ilişkilerini düzeltmek amacıyla , “” Ekonomik, siyasi, diplomatik düzeyde””” büyük tavizler veriyor. Üstüne bir de tıpkı Osmanlının son dönemlerinde ki gibi çılgınca hamleler yapıyor.(*)

(*) Bir dolu KURMAY Osmanlı  zabiti, 1. Dünya savaşına karşıdır.Ama ittihat terakkinin 3 dangalağı,devlete büyük bir kumpas kurarak, Almanların elinde oyuncak etmişlerdir.

  Bugünkü salaklık, yakın gelecekte Türkiye ye çok pahalıya patlayacak. Rusya nereye kadar gidebileceğini, ne zaman nerede adım atacağını ve bekleyip görmeyi çok iyi biliyor.(*)

(*) Ülkemizde İSTİHBARAT , hiçbir zaman BİLİMSEL ve yarınlara yönelik bir ciddiyetle  ele alınmamıştır.İstihbarat, hele bugünkü dünya ilişkileri konusunda , ölümcül derecede hassasiyet gösterilmesi gerekli bir BİLGİ alanıdır.Örneğin bir ülkenin “bütçesi”, sürekli , FAİLİ MEÇHÛL döviz girdileriyle ayakta tutulamaz.Biz, o dövizlerin nerelerden geldiği konusunda, ciddi önbilgilere sahibiz.Birisi ,ya o döviz kaynaklarının taşaklarını sıkıp, “Yeter artık, Türklere yem vermeyin” derse!!!

 

Bir ülkenin EKONOMİSİ yoğun olarak İNŞAAT-AVEME- duble yol üzerine yatırılmaz.AMA bizim ülkemizde, KÖLELİK ata sporumuz olduğu için, ALİ AĞAOĞULLARI’ndan bol bir şey yoktur.

 Türkiye ABD'nin müttefiki ve NATO ortağı. Türkiye istese bile kolaylıkla saf değiştiremez. Rusya bunu çok iyi biliyor.

 Dünya dengeleri “””Türkiye'nin irrasyonel / akılsız ve hırslı yönetimi istedi”””” diye değişmez. (*) Kolay kolay da umursanmaz.Sadece üstlerinde , ilkokul müsameresi kılıklı kefenleriyle gelenler, aldatılır DÜNYA LİDERİNİZ geldi beyamca AFİŞLERİYLE.

Aklı başında devletler ,buna, arka taraflarıyla gülerler “ maalesef”…

Rusya ABD-NATO ittifakına bu düzeyde bir müdahale de bulunmanın tehlikesini iyi bilir. O nedenle ve hele hele ne””” yapacağı kestirilemez, dediklerine güvenilmez bir yönetimin sözüyle”””” bu maceraya asla girişmez. Milyonda bir olasılıkla giriştiği gün, orta asyada NATO'nun nefesini ensesinde hisseder.

Rus devletler topluluğu peş peşe birer ikişer NATO'ya girer. O nedenle büyük güçler kendi periferilerinde / etkinlikleri dahilinde olan ülkelerin “”” Başka merkezlere kaçmalarına izin vermezler .(*)

(*) Yani daha açıkcası, Rusya’yı da, emerikayı da, KERHANE patronu olarak düşünebiliriz. Hiçbir KERHANE patronu, bizim memleket gibi  SAĞMAL bir sığırı, “gaptırmak”” istemez.

Bir Fransız reklamcı vaaa dı,bir tarihte; JAK SEGELA.Özal Efendi, reklamcı yokmuş gibi, memlekete çağıttırdıydı bu fransızı.Gelir gelmez, adamın bir “”kipatı”” hemen dilimize çevrildiydi:

“” ANAMA REKLAMCI OLDUĞUMU SÖYLEMEYİN, O BENİ HÂLÂ KERHANEDE PİYANİST ZANNEDİYOR”.Gerçi bizim kerhanelerimizde piyanist yoktur ama …

Birilerinin DÜNYA lideri olduğunu zannetmek isteyen büyükçe bir yığın vardır…

 

Neyse.

 Bünyelerindeki ülkelerin kaçtığı ülke de öyle kolay kolay kaçanı bünyesine kabul etmez.

 Bu tavır, büyük ülkeler arasında , adeta zımni( üstü kapalı )  bir anlaşma gibidir. Ha delinmez mi zaman zaman delinir. Ama periferi ( dairenin kenarındaki)  konumundaki ülkenin stratejik önemine göre yaratacağı sonuçlar da göze alınır. Tıpkı Rusya devletler topluluğunda ki, kimi ülkelerin NATO'ya alınması. Bu nedenle darbe, karşı darbe ve Şakaşvili'Nil( Gürcü devlet başkanı, eski Newyork barosu avukatlarından ,sadık bir CIA acanı )  canlı yayında kravatını yemesi gibi. Dramatik durumlara yol açar. O nedenle yıllar önce Erdoğan’ın ''bizi Şangay işbirliği örgütüne al. AB'den kurtar.'' demesini Putin ciddiye almamıştır. Bu gün değişen hiç bir şey yoktur. Tam aksine Putin, intikamın soğuk yenen bir yemek olduğu düşüncesinde ve bunun politikasını güdüyor. Bu yüzden intikamını almayı zamana yayıyor. Bu politikayla hem kazanıyor. Hem de avını tam anlamıyla pençesine geçiriyor. Günü geldiğinde periferisinde bulunan ülkelere gücünü gösterecek. Kendisine yapılan yanlışa nasıl bir ceza kestiğini ibretlik biçimde sergileyecektir. Aksi halde tüm dünya Rusya'ya posta koyup tokatı basmanın 5 milyar dolar ve bir takım ticari ayrıcalıklar vermeye eş değer olduğunu düşünecektir.

Unutmayın ki RUS ayıları hayli uzun boyludur ve memleketlerini DİN hassasiyetiyle yönetmezler, Ortodoksluklarına rağmen.Hassasiyet , TAMAMEN büyük RUSYA içindir.Bu SOVYET zamanında da böyleydi ama bizim bir takım sığırlar ,anlamazdı bunu.

Şimdi bizim İRAN’a bakalım hele:

 

İran çok aktif bir şekilde at koşturuyor sahada ve bu sayede Kürtler çok güçleniyor , görünen bu ... Bu sürecin en büyük kaybedeni de TC olmakta ve çok daha büyük kaybedecek

 

 Vatan millet sakarya dedikleri...

Dünya lideri dedikleri.

ACABA doğru dürüst bir gelecek analizcisi, akıl yürütücüsü, ekonomik plan öngörücüsü vaaa mı dünya liderimizin?

Korkarım yok.

 

İradesini  bir kasabın eline vermiş “”ahali””... Görerek yapabildiğimiz çıkarsama budur.

 

 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
12. BÖLÜM

Tarih : 19.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA