ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
ÜLKE ÖKÜZLÜK | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
ÜLKE ÖKÜZLÜK

TARİHİ , 1

 Öküzlük tarihi üzerine…

1. Bölüm

 

Efendiler. Kendi masturmasyon neş’eniz için, kafanıza göre TÜRK tarihi yazıp, değerlendirmelere giremezsiniz.

Örneğin hayatında hiç çocuğu olmamış, padişah bacısıyla “evlendirilen” bir sadrazamın / DAMAT FERİD PAŞA / göya ÜRDÜN /AMMAN’da yaşayan torunlarından mektup var diye ortalığı ayağa kaldırmak, tek kelime ile SOPALIK bir aşağılık davranıştır.

Lütfen bakınız:

http://www.ilk-kursun.com/haber/151817/damat-feritin-torununun-mektubunun-dusundurdukleri/...

Yahu , en basiti, ADAMIN / Damat Ferid/  çocuğu olmamış, çocuğu. Çocuğu OLMAYAN BİR İNSANI , nasıl hoppacıklayıp, TORUN sahibi yaparsınız!

ANLIYORUM, sahte nefretiniz, NAZİLER’in Yahudi nefretinden bile ileri , ki nefret,nasıl oluşur, çok iyi bilirim.Yani tepeden tırnağa lânetlisiniz benim gözümde.SİZ ve size kanbura yatan ihanet sürüsü.

Ulan ALİ KEMAL kadar şeref ve haysiyetiniz yok,utanın utanın…EN azından adam,”Ben yanılmışım, kusura bakmayın” diye, kalpten özür de dilemişti .

Birisi gibi, habire sap yeyip, saman mıçıp, salya-sümük ağlayarak, gerzekler ordusu gibi gördüğü seçmenlerine, “” ALDATILDIM,beni affedin teyzeler-emmiler- yiyenlerim” falan ayaklarına da yatmadı.  

Şimdi gelelim yalın gerçeklere.

28 Temmuz 1914’te, Avusturya-macaristan veliahdı FRANZ FERDINAND, SarayBosna’da vurulur. Vuran, bir SIRP milliyetçisidir.Bu cinayet, 1. DÜNYA savaşının , başlamasının bahanesi olur,gerçekte.TÜRK imaparatorluğu , 29 Ekim 1914’te,rusyaya harp ilân ederek,ALMANYA- AVUSTURYA-MACARİSTAN birliğinde ,  bu savaşa katılmıştır.

Bu akıl almaz, ölçüsüz , devasa YANLIŞLIĞIN ( yani öküzlük derecesindeki AHMAKLIK )   bir nedeni de, savaşa, GEÇEKTE Fransa-ingiltere safında girmek istememiz, fakat onşar tarafından reddedilmemizdir.

BALKAN savaşında ( maalesef ) kepaze olan bir orduyu, kimse yanında müttefik olarak istemeyecekdi elbette.Bu kepazeliğin , temeldeki nedeni, o dönem ordusunun komutanlarının POLİTİKAYLA içli dışlı olmaları, birliklerini komuta etmeyi, UNUTMALARIDIR.

SAVAŞTA, askeri yeterlilik olarak en kötü komutanlarımız, ( maalesef ) Enver ve Cemal paşalardı.Bizi, bu gereksiz BOĞAZLAŞMAYA, Enver paşa ve alman askeri müşavirleri sokmuşlardır.

Bugün MUSUL MUSUL diye çığlıklayanlar, fatihin torunlarıyız diye borazanlaşanlar, hayatlarında SAVAŞIN ne olup,olmadığı hakkında en ufak bir fikirleri olmayan, BAŞI BOZUKLARDIR.Çok istiyorlarsa, onlara günde 3 öğün yemek vererek, KAN DOLAŞIMLARINI hızlandıracak , İŞİD birlikleri bulunabilir.

Gerçekte, savaşa girmemizi ısrarla istemeyen, son derece yetenekli kurmaylarımız vardı:

Mustafa Kemal Bey, Hikmet Bey, Şükrü Paşa, Esad Paşa gibi genç ve yetenekli KURMAYLAR…

İsmet bey ise, savaştan biraz önce ciddi bir kurmay raporu hazırlayıp, Alman ordularının , Ruslar’a TANENBERG’deki yengileri ile FRANSA karşısındaki MARNE cephesindeki duraklamalarını kıyaslamıştır.

SONUÇTA Almanlarla, kat’i surette askeri anlamda işbirliğinin yapılmaması gereğinin , KURMAY raporuna rağmen.

ENVER PAŞA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bağırmayın  lan MUSUL DİYE.AHMAK sürüsü.

Binbir türlü yetersizlik içinde, inanılması güç başarılar elde edilmiştir.Bu,tarihin her kesitinde , aynısı olacaktır ANLAMINDA değildir.

 Emperyalizmin, 100 yıl önceki  değişkenleriyle, bugünkü  değişkenleri farklıdır.

Hayfa ‘ya girmekte olan İngiliz tümenini, altı üstü 100 kişilik birliği( yarım bölük asker )  ile ÇEVRE COĞRAFYASINI( topoğrafya)  çok iyi bildiği için ( Allahtan o zamanlar, imam hatipler yokdu) , müthiş bir makineli tüfek savaşıyla durduran BİLAL BEY.

Kutülammare’de , Halil Paşa’nın ing general TOWSEND’e karşı verdiği savaş ve zafer.

SÜVEYŞ cephesinde , büyük bir oyalama muharebesi yapan, Şahzade Fuad Efendi.

Gelibolu ve Anafarta’larda Mustafa Kemal Bey.( O zaman daha paşa değil )…

Sırf Avusturyalılara şirin görünmek için, hiç gereği yokken , ENVER’in , GALİÇYA’ya ( bugünkü ROMANYA ) GÖNDERDİĞİ kolordu.Sarıkamış felaketi falan derken , nasıl bir basiretsiz , egoistçe bir savaştarlığın başımıza BELÂ olduğunun altını çizmek için, bu kadar cümleyi yan yana getirdik.

Bu dört yıllık savaştarlığın sonucunda, ülkenin nasıl bir insan-bilgi kaybına uğradığını , nasıl anlatalım ki, GÖZÜNÜ RECEP TAYYİP bürümüşlere.

Ziraat yapacak, kasabalarda zenaat görecek genç ve güçlü nüfus , adeta kalmamıştır.Bir yandan baktığımızda, ülke çapındaki KALKINMAMIZIN 2. Dünya savaşı ertesine kadar gecikmesinin birinci nedeni,  elbette bu aptalca-öküzce savaştarlıktır.

Şimdilik , eski genel kurmay başkanı, benim de 2. Başkanım olan , büyük insan NECİP TORUMTAY Paşa’nın , bir gün aniden GENEL KURMAY başkanlığından ( NEDEN ) istifa ettiğini HATIRLAYINIZ.

Reisi cumhur ÖZAL idi.

Paşa, “ Evladı vatanı KUZEY IRAK bataklığına götürmem” diye diretiyordu.Saddam’ı dolmuşa bindirip, KUVEYT’i işgal ettirmişler, orta doğu kan ve barut içindeyken…

Adam da(!)  ısrarla 1 KOYUP 3 alacağız deyip, duruyordu MEHMET ALİ BİRANDa…

Sonunda memleket,maalesef, 3ün BİRİNİ aldı.Hatırlayın yahu.Bir gecede benzine ,mazota, elektiriğe ne zamlar yapılmıştı.

Ulan bunu da mı hatırlamıyorsunuz!

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA