ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
TANRILARIN ARABALARI / 4.BÖLÜM | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
TANRILARIN ARABALARI / 4.BÖLÜM

NİNOVA ŞEHRİ!!!

 

1973 yılının “sombaharında”ki , gökyüzü merakı  itkisiyle başlayan, adını da VELINOVSKY’nin berbatı çıkarılan , Türkçemiz’e tercüme edilmediğini düşündüğümden dolayı  ,  “çarpışan dünyalar” adlı eseri yerine , dünyayı kasıp kavuran , CHAIROTS OF GODS” ( ORJİNALİ)- tanrıların arabaları adıyla, birebir ve son derece doğru tercüme edilmiş , DANIKEN’in birinci kitabından esinlenerek  KOYDUĞUM dizimizin , dördüncüsüne geldik.

Bir yakın arkadaşla , geçenlerde ,basit bir aritmetik hesabı yaptık.Başlangıçtan bu yana, bu konuda , tahminen ,ortalama  kaç sayfa okuduğumu, masaya yatırdık

Kabaca unuttuklarım , diğer iki kütüphanemde bıraktıklarım hariç, elimin altındaki kitaplık esas alınırsa, yaklaşık 40,45 eser okumuşum ve dahi okumaktayım.ASLINDA sayı bence az.

Bu 40,45 eser, ortalama 350,400 sayfa beheri.

Kabala bir hesapla, sadece elimdeki kütüpheneden, yaklaşık 15 000 sayfa okumuşum ve dahi okumaktayım.Örneğin yalnızca DOUGLAS KENYON’ın elimdeki kitabı, okumaya doyamadığım çalışması ,tastamam 475 sayfa… 

Şimdi , imgeleminizi( hayal dünyanızı) haylice rahatsız edeceğim, ALİ ŞERİATİ’nin “Muhammed kimdir” kitabı gibi.

Günümüzden,yaklaşık 500 000 yıl kadar önce, başka bir sistemden , bir öbek astronotun ,yerküremize geldiği düşünülmektedir.DENİZLERİMİZDEN birine iniş yaptılar ve bu iniş yerinin, büyük bir olasılıkla BASRA körfezi olduğu olasılık dahilindedir.

İNSANLAR, uzun göçler sonunda, yerleşik yaşama geçtikleri “ yeni yurtlarında”, kurdukları kasaba ve köylere, geride bıraktıkları “yurtlarını” hatırlatan adlar verirler.

NEDEN!

Geçmişle bağları kopmasın, zihinsel süreklilik olsun diye.

Şimdi bu astronotların , KÖRFEZE indiklerinde, ilk kurdukları “şehrin adı” nedir ?

Bu “şehir adı”, bize SÜMER tarihindeki ilk SÜMER şehri olarak belletildi ya!Ben, sizi biraz sıkmak, merak ettirmek istiyorum…

YAĞMA yok , bu konu için , 15-20 000 sayfa okuyan, bunları yazarak sizlere  aktarmaya çalışan bu  kardeşinize, off ve de poff vs demeyeceksiniz.

 

EVET , bu şehrin adı : ERİDU idi …

SÜMER dilinde ERİDU , “” uzaklardaki yuva” anlamında bir sözcüktür.Peki o zaman , SÜMERLER , bu toprağın adamı olarak, neden UZAKLARDAKİ bir yuvayı HATIRLAMAK amacıyla , ERİDU adını seçmiş olabilirler ???

 

YOKSA SÜMERLER, kendilerinden önce kurulmuş bir KENT olan ERİDU’yu, eski sahiplerinden devralmış olabilirler mi?Zira SÜMERİN ortaya çıkması , MÖ 3000lerin başı,falan…ERİDU’nun ne zaman inşa edildiği , henüz muamma…

O halde…

Bu birinci düğümümüz.

Soru sormaktan, merak etmekten geri durmayalım…Bize, bu dünyada “”BİLGİ NİYETİNE”” tüm sokuşturulanlar, MUTLAKA BİRİLERİNİN maddi-manevi çıkarlarının korunması, geliştirilmesi, sürekliliğinin korunması hedefine yöneliktir,UNUTMAYINIZ…

Yani “”bilgi”, çok büyük bir SÖMÜRÜ alanıdır.Keza din(LER)…

Bugünlerin DİN borsasının yükselen YILDIZI islamdır…NEYSE…

Biz, düğümlerimizin peşindeyiz şimdi.

 

MÖ 270 cıvarlarındaki , MISIR tarihçisi MANETHO ile tanışacağız ileriki bölümlerde.

İSKENDER generallerinden SELEUKOS ya da SELEFKUS,( bilin bakalım ülkemizin hangi şirin ilçesinin adının ilk halidir!!!) HARRAN’daki büyük kütüphaneye girebilen KIRALİYET tarihçisi BEROSSUS ‘u şimdilik takdim ediyorum… Size neler ,neler anlatacak BEROSSUS.

 

Büyük TUFAN öncesi kurulan önemli kentlerden birinin adı da SİPPAR ya da ŞİPPAR’dır.

MÖ 668-633 yıllarında yaşamış olan ASUR kıralı ASURBANİPAL,19. Yy ortalarında tespit edilen arkeolojik bulgularda, BAŞKENT NİNOVA kütüphanesinde bulunan , yaklaşık 25 000 KİL KİTAP yani tabletin birinde ,aynen şöyle yazdırdığı , açığa çıkarılmıştır:

 

“” YAZICILARIN TANRIS(?) BANA İLMİNİN BİLGİSİNİ BAHŞETTİ.YAZININ GİZEMLERİNİ ÖĞRENEBİLMEM SAĞLANDI.ŞUMER DİLİNDE YAZILAN AYRINTILI TABLETLERİ, HATTA TUFANDAN ÖNCE KALMIŞ OLAN TAŞ TABLETLERDEKİ, MUAMMALI SÖZLERİ DE ANLIYORUM”…

 

Hadi bakalım.

 

Yemek vakti…

 

 Yazımızın başındaki resim, ""ANTİK Ninova"" şehri...



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA