ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
MİLLİ GELİR İLE | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
MİLLİ GELİR İLE

YALAN KUMKUMASI

 
Bir yerde , herkes aynı şeylerden söz ediyorsa.
ORADA
Hiç kimse yok demektir.
 
 
ARTVİN'deki bir kürsüde ,GEÇENLERDE , bir siyasi, ÜLKENİN MİLLİ GELİRİNİ bilmem kaç milyardan kaç bin milyara çıkardıklarını , gerine gerine söylüyor...
 
AKADEMİ 'de ( İ İ T İ A ) , şimdiki MARAMARA ÜN. ) 1. sınıfta , İST KARAKÖY'de ,bir muhasebecide yardımcılık , çıraklık ederdim.
USTAMIN masasının arka duvarında , şöyle bir ifade vardı, çerçeve içinde :
 
 
MUHASEBE İLMİ, kendini ihmâl edenlerden ,çok fena intikam alır.
TARSUS'ta bu ciddi ve doğru tespit, daha değişik bir şekilde basite indirgenip , ifade edilir :
 
HESABINI BİLMEYEN KASABIN
GÖÜTÜNE GİRER MASAT (*)
 
(*) kasapların pıçaklarını(!) bilemek için kullandıkları , kabzalı , yuvarlak , ucuna doğru eğik,üzeri çizikli edevat...
 
 
ŞİMDİ ...
ÖNCE...
MİLLİ gelir nedir ?
Bir ekonomide , bir takvim yılı içinde üretilen MAL VE HİZMETLERİN parasal toplam tutarı.
 
YANİ tantunicisinden kerhanecisine , KOÇ undan , SABANCISINA , akepe oto yıkamacısından , yıkamamacısına kadar...
NE kadar fiili üretim varsa, 31 ARALIK sonu itibariyle , altalta toplanmaları sonucu elde edilen , BRÜT / gayrı safi tutar.
 
BURADA Türkiye Cumhuriyeti devleti, oldu bitti YALAN bilgiler veregelmiştir.
Bir kere , fiili siyasi işgal dolayısıyla , BUGÜN , devletin hiç bir kademesinden SAĞLIKLI bilgi elde etmek mümkün değildir.EDİLSE bile, yine de MİLLİ GELİR artışı , ciddi bir toplumsal gelişmeyi göstermez.
NEDEN Mİ!
 
Tabi biz RTE / AKEPE MUHALİFİ OLDUĞUMUZ, KISKANÇLIKTAN hasetten, geberircesine , adamdan nefret ettiğimiz için, adamın gösterdiği rakamlara gıcığız ve TÜRKİYE'nin kötülüğünü , götünü bir an önce kaybetmesini , yarınlarının ipotek altına alınmasını tercih ediyoruz.
Ya işte böyle, allahsızın, terbiyesizin , rte düşmanı,gıcığın puştun tekiyiz. PEKİ , milli gelire göre, kalkınmışlık nasıl anlaşılır , o halde !! ??
ŞİMDİ bu geliri , ülke nüfusuna bölerseniz , bu da size ADAM BAŞINA DÜŞEN GAYRI SAFİ MİLLİ GELİRİ VERİR Kİ!!!
 
Bu da yalandır zira İSTATİSTİKİ bilgiler , hiç bir zaman net ve yanlışlanamayan bilgiler değillerdir, sadece teorik ortalamalardır.Bunun içindir ki, HAKKARİ de , adam başına düşen tahmini 800 dolar yıllık gelir ortalaması , KOCAELİ ve İSTANBUL / ETİLER’de , aniden 20 000 dolar / yıl sevyesine çıkar !
Yani istanbul ve kocaeline göre , TÜRKİYE’nin HARCANABİLİR GELİR zenginliği , çok mu yükselmiş oldu, başımız göğe mi erdi nihayet!!!
HEPSİNDEN önemlisi de, geliri üreten unsurların , bu gelirin üretilkdiği nüfus ortamındaki , MÜLKİYET ilişkisidir.Ne demek peki bu?
Şöyle düşünün !
MERSİN “”Kerhanesinde” bir zamanlar çok ünlü bir “”patron “” vardı ; FATMA K... Rahmetli çok kahrımızı çektiydi.Evi dolar taşardı ... Elbette , elde edilen gelirin ciddi aslan payı, kendi kucağına akardı. Kızlara da , ölmeyecek kadar bir şeyler verilirdi.Bu durumda , O KERHANE EVİ, çok mu zenginlemiş sayılacak ! HAYIR.
 
TABİİ biz rte / akepe ‘ nin red cephesi , ona gıcık olan, nefret edenlerden olduğumuz için , ne MİLLİ GELİRDEN haberimiz olur ,ne hesaplanma şekillerinden, ne deeee , bir toplumda genel anlamdaki iktisadi ve sosyal kalkınmanın nasıl olabileceği konusunda bir fikrimiz olabilir !
YUKARDA “mülkiyet”ilişkisi dedik ya.
BU kısaca , milli geliri meydana getiren iktisadi faaliyetlerin yani İŞYERLERİNİN sahiplerinin , genel nüfusa oranı nedir!
YANİ kerhane- patron kaba benzetmesindeki gibi !!! İşyerinin sahibi , çalışanlar, bu çalışanlara ödenen maaş , prim , sair sosyal -insani haklar.Bunların umum nüfusa göre oranı nedir ? Tabi RTE ve akepenin alnı secde gördüğü, müslüman kardeşler olduğu için , bizlere bok yemek düşer ve onlara asla soru soramayız.
Onlar , her türlü “” yaratıcılık “ içinde özgür girişim ve sonsuzluğun sahipleridir zira hak tealaları öyle buyurmuştur diyor bazı bilge din “” adamları”.
BİZE bok yemek düşer.
 
MİLLİ hasıla heeeee.....
Abovvvvvvvvvvvvvvvvvvv...
ALLAH etmeye taş oluruz taaaş...


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA