ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
ÜÇÜNCÜ TÜRLE | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
ÜÇÜNCÜ TÜRLE

YAKIN TEMAS

Uzay filmlerini yani DÜNYA dışı yaşamsallık olasılıklarının konu edildiği filmleri yakından takip edenler, hele de benim gibi iflâh olmaz bir UFOCU iseler , HOLİVUT üretimi , “”ÜÇÜNCÜ TÜRLE YAKIN TEMAS / the close encounter of the third kind”” isimli , dehşet filmi çok iyi  bilirler.

YÖNETMENİ  ve senaryo yazarı da , zannederin aynı kişidir yani STEVEN SPIELBERG’dir; harika çocuk lâkaplı HOLİVUT kahramanı.

 Ben,bu yazıyı hazırlarken , başlık koymanın ötesinde , merkeze aldığım sorunsalı YANİ BUGÜNÜN KATI DİNDARLARINI,kale arkası taraftarlarını  nasıl betimlerim  , nasıl tasnif ve tarif ederim derken !!!

AKLIMDAN  hınzırca SPIELBERG’in , UFO filmleri içinde son derece farklı bir yere sahip olan “” 3. TÜR””ü kullanmak geçti.EVET , ben bugünün KATI ve lâf anlamaz dindarlarını , göstere göstere CUMHURİYET düşmanlığı,kindarlığı , başkalarına aleni yaşam hakkı tanımamazlığı yapanları , “” 3. TÜR”” olarak adlandırmanın uygun olacağını düşünüyorum.

DÜNYA tarihine baktığımızda , şayet bakışımızdaki araç ve gereç BAĞIMSIZ değilse, mutlaka sahtelikler, yalancılıklar,yutturmacalıklar KAZANINA düşeriz.

Peki  o zaman , “”TARİHE “” nasıl BAĞIMSIZ bakılır !

ÖRNEĞİN, laboratuvarına giren bir KİMYA uzmanı , deneylerini yaparken ne İslami ne İsevi ne de  Osmanlıcı/ Habsburcu / Çar Nikolacı  deney sonuçları çıkartabilir !Bir  mol gram sodyumla  bir mol gram klôru evlendirdiğinde , ortaya çaresiz NaCl çıkar yani SODYUM KLÔRÜR yani tuz çıkar .

Bu duruma , ahmakça bakanlar , allahlarının öyle istediği için ortaya NaCl/tuz çıkışının mecburi olduğunu ifade ederler.Hatta Allahları istemezse,TUZUN olmayacağını dahi iddia edebilenlerle çay kahve içmişliğim olmuştur.

SORU : peki her seferinde nasıl NaCl/tuz çıkıyor hacıemmi , demekki her seferinde allahınız TUZUN ortaya çıkmasını “”” mecburi” kılıyor, bu durum size bir şey ANLATMIYOR MU diye sorgulasam da , o yüzyılların süzülerek getirdiği katır tırnağı İNATÇI KAFA ,bunu sorgulamıyor maalesef.

Ortada beklemeyelim efendim, arkalara doğru ilerleyelim lütfen :

 

 İslam tarihi denilen “şey”, gerçekte İSLAM tarihi midir!

YALAN…

ARAP istilalarının tarihidir , hepsi bu.Gôya istila edilen yerlere adalet-eşitlik-muhabbet götürmüşler .Hatta Allahın kelamını. SANA ne , belki adamlar sana göre,düşündüklerine göre çok daha mutlu,müreffeh,adil bir düzendeler.ENDÜLÜS hariç , kendisine ait olmayan topraklardaki  istilalarda yapılan  zulmû , birkaç yazı sonra anlatacağız, hiç merak etmeyin.YALNIZCA “” hamdan”” adını unutmayın LÜTFEN…Başınıza neler açacak o HAMDAN !

 

Evet,sonra …

Meselâ KERBELA.

Bu olaya  neden bu denli kutsallık verilir,anlamamışımdır.BİR insanın peygamber torunu olması,onun mutlaka çok çok iyi bir İNSAN olmasını gerektirmez.Bu tamamen , insan topluluklarının , düzmece bir ÜST tavır tarafından , huzurlu ve sessiz bir biçimde SÖMÜRÜLMESİNE zemin teşkil etmektir.BANA göre.

Bugün ortalığa dökülen ,nasılsa gizlice çekilmiş , pek bir kimi pek de “”MEŞHUR””  cemaatlerin ,özellikle ADIYAMAN cıvarında yerleşik , reklamcı finoları  tarafından , ŞEYH adı verilen herifin kendine çocuklarına hatta torunlarına , “ cemaat” üyelerinin nasıl hizmetle MECBUR tutulduklarının görüntülü anlatımlarını , tehditlerini , İBRETLE izliyoruz.

SEN , kendine saygı duymaz, başkalarına KÖPEKLİK etmeye kendini memur sayarsan, o zaman senin üzerinden gelip,geçenin haddi hesabı olmaz.

AĞLAMA sonunda.

BAK , ayyle bakanın bile buyuruyor ya(!) ; bir defacık götü zyktirmekle bişii olnaz diye.

 

SONRA ne var efenim.

OSMANLI tarihi diye DE bir şey yoktur ZANNIMCA.

Bugün, habire ecdaaat(!) ejdaat(!) diye  böğürenlerin  çıkardıkları patırdıya   bakmayınız. BİRİLERİNE ecdat diyebilmeniz için , “ o birilerinin” soyundan sopundan gelmeniz GEREKMEZ Mİ,  ey benim değerli AKILSIZLIK abidelerim.

BİZZAT 2013 yazında  , Bandırma ilçemizde, yüzlerce yıldır AİLELERİNİN kaydını tutan , KAYI boyundan olan bir aile ile tanışmıştım.AİLENİN büyüğü olan beyefendi, emanetinde olan  , atalarından kalma,elden ele koruna gelen , aile HİLÂTINI(*)  lütfedip gösterdilerdi bana.GEÇMİŞE saygı ve sevgi olarak, odur budur AİLE, “”Söğüt’te” oturuyordu.

 

///

(*)1. Padişahların, gönül almak, ödüllendirmek için birine giydirdikleri değerli kumaş ya da kürkten yapılmış kaftan.

Kaynak: http://hilat.nedir.com/#ixzz45PnFlmy8///

 

 

 

 

 

 

İşte  Kayı boyu içinde , OSMANoğulları diye de bir kesit yok zira OSMANOĞLU , baba  ERTUĞRUL ve karındaşı DÜNDAR  tarih sahnesinde ,hepsi bu.Kısaca bilgi verelim de , belki bir çimdik tuz ekelenir akıllarına :

ERTUĞRUL , evvelde ERZİNCAN yöresindedir.MOĞOLLARIN bitmeyen tacizinden bıkıp, İçellere doğru yürüyüp, EGE sahillerinde bir yer tutmak ister.OBAnın yönetimi  , başta Ertuğrul, karındaşı tündar ,oğulları gündüz alp-osman( muhtemelen otman ya da ataman ) ve saru yatu…Genç yeğenleri bay hoca-orhan ve pazarlu ile yanlarında birlikte olan , tahminen 350 göçer evlik bir “”nöker””(*) gurubu vardır.

///

(*)

Moğollar’da ve Türk devletlerinde öncelikli görevi askerlik olan kul ve hizmetkâr sınıfı.

Sözlükte “hizmetkâr, yardımcı, kul, arkadaş” gibi anlamlara gelen Moğolca nöker (nökör) kelimesi Eski Türkçe yanında Farsça’ya da geçmiş, Moğol İmparatorluğu’nda maiyet muhafızlarıyla han ve kabile reislerine hizmet eden ve onları efendi tanıyan bağımsız savaşçıları ifade eden bir terim olarak kullanılmıştır. Hizmetine girdikleri efendilerine canlarının feda olduğuna dair yemin ederek göreve başlayan nökerler köle olmadıklarından kendi istekleriyle görevlerinden ayrılabilirlerdi.///

 

Şimdi bu bilgiye göre(*) , ortada kocaman bir KAYI boyu,aşireti falan yok.

Bu arada , OBA , batıya yürüyüşünü yaparken , zaten çok daha evvelden DENİZİ’Ye 4,000--- Kütahya’ya 200,000 --- Kastamonu’ya da 10,000 çadır TÜRKMEN gelmişti.SÜLEYMAN ŞAH’ın ise ,kendi zamanında ,İznik dolaylarına Oğuzlar’dan müteşekkil OKÇU birlikleri ve 15,000 Karasili Kuman nüfusunu getirdiğini de unutmayalım.

(*) Bu bilgiyi merak eden olursa, bize özelden yazıp, kaynak isteminde rahatlıkla bulunabilir.Zevkle yerine getiririz.

 

 

OSSURUKTAN teyyare , sırf cumhuriyete, kurucu KADROLARA  duyduğunuz ,KIŞKIRTILMIŞ kin ve nefretle YOĞRULMUŞ  bir tavırla , biz Osmanlıyız deseniz de , aklı başında olan insanlar , size kıçlarıyla gülerler.

BAKMAYIN ortaya çıkmadıklarına…

 

Bak şimdi arka sıralarda ne var!

KEZA, durduk yerde , sırf 23 Nisan’a ,sözde nispet olsun diye , İslam peygamberinin bambaşka bir takvim esasına göre / doğru yanlış/ kaydedilmiş doğum tarihini , getirip Nisan ayının ortasına yerleştirip, utanmadan kutlu doğum haftası diyerek , KUTSALIN üzerinden ruhsal RANT elde etmek de başka bir EDEPSİZLİK/densizlik  olsa gerek.Tekrar ediyorum ,edepsizlik/densizlik   olsa gerek.

Ben inanmasam da ,İslami anlamda samimi inananların peygamberi olan kureyş aşiretinden Muhammed’in bu denli, uydurukluklara alet edilmesi ,gerçekten çok ayıp.

EN BASİTİNDEN …

Bu ayıp için , meraklıları NAHL suresi 116,117---En’am suresi 114e bakmaya davet ederim.

Bilgi IŞIKTIR , mutluluktur, sevgidir ,hayatı paylaşmadır  efendim.  

OSMANLI diye ortaya çıkmak noktasında YIRTINANLAR ; KAYI aşiretinin olmayan ,olamayan kayıtlarına bakmak gerekir ki…

Nerededir , kimin kucağındadır, pek de bilinmez.AMA Ahmet şimşirgil mi adı , üstelik de tarih profu bir zat, bilmem kaç cilt KAYI tarihi yazmış. Baktık “” sadece”.Tebessüm ettik anca.

ANADOLU sadece KAYI değildir ey AKILDANE(!) sürüsü.BURADA “” candaroğlu”””---“” karesi”””--- “” germiyanoğlu”””—“” ramazanoğlu”” gibi neçe beylikler vardır …

UNUTTUN mu!

Bu yalamacılığı artık bırakın…

 

Yani ortada gerçekten , şakayla karışık , kendini bambaşka , hiçbir zaman olamayacak bir tarifin içine, zorla sokmak isteyen ÜÇÜNCÜ TÜR var galiba…

 

 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA