ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
İŞİN ASLINA DAİR ! | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
İŞİN ASLINA DAİR !

HİPOFİZ BEZİ VE OMURİLİK SUVANI...

İşin aslına dair curcuna cesareti !

  1. bölüm

 

Giriş

 

Evvelâ , son derece “yarayışlı” bilgiler veriyoruz “ümmetimize” ki…

 

Adapazar soğanı diiil.

 

Omurilik suvanı , eyyy ümmeti müselmanlar…Bakın imdi neymiş…

 

 

Beyne giren bütün sinirler omurilik soğanından geçer. Omurilik soğanı, istemsiz çalışan iç organların kontrol merkezidir. “” Solunum, sindirim, hapşırma, kusma, yutma, çiğneme, idrar yapma””  gibi refleksleri kontrol eder. Ayrıca burada beynin sağ lobundan gelen sinirler vücudun sol kısmına, sol lobundan gelen sinirler sağ kısmına gönderilir.

 

İşte bu gönderme işlemi, en azından benim tarafımdan bilinmeyen bir nedenle , kesintiye uğrar veyahut tamamen devre dışı kalırsa.

Yani BEYNİN esas , birinci derecede zevkle yaptığı iş olan soyut değer üretimi için gerekli komutlar , bu şekilde aktarılmaz ise, o zaman Marmara çırası gibi yanıyor insan .

YANİ yürüyen,  bir tek komuta indirgenmiş biyolojik varlık halini alıyor,Allah etmeye .Sanırım bu da değişik, önü alınamayan RUHSAL rahatsızlıkları üretebiliyor , maalesef.

Örneğin…

MİTOMANİ , yalan söyleme ihtiyacı ortaya çıkabiliyor.Kişi, büyük bir şehvetle yalan söylüyor.

Da söylüyor. Yav, birisi aklıma geliyor ya, çıkaramıyorum.Davutoğlu Bey, AKEPE propaganda afişlerinde , TÜRK uçağımız semalarımızda mı yazıyordu neci!!!

 

Neyse…

 

Sabun bezi deeel , eyyy ulusum…

 

Hipofiz bezi …

Nedir , ne işe yarar !

 

 

Hipofiz bezi, kafatasının ortasında, bulunduğu yer olarak  her iki gözün arasında, burnumuzun üst kısmının arkasında bulunan  kemiğin içerisinde bulunan bir bezdir. Ağırlığı ortalama 600 mg kadar olup kuru fasulye gibi oval, simetrik, kırmızı-kahverengi renktedir.  Kadınlarda erkeklerden biraz daha büyüktür.  

Bu bez iki kısımdan oluşur ve ön kısmına ‘’ön Hipofiz’’ veya tıp dilinde adenohipofiz denir.  Arka kısmına ‘’arka hipofiz’’ veya tıp dilinde posterior hipofiz denir.  Ön bölüm hipofizin %75-80’nini oluşturur.

 

 

 

 

 

 

Ön Hipofizden 6 tane hormon salgılanır. Bu hormonlar sayesinde vücudumuzda bulunan diğer salgı bezleri çalışır ve onların hormon yapmasını sağlar. Yani hipofiz bezi bir orkestra şefi gibi vücuttaki tüm salgı bezlerini kontrol eder :

Ön hipofizden salgılanan hormonlar şunlardır:

1. FSH (Follikül stimüle edici hormon)
2. LH (lüteinize edici hormon)
3. Prolaktin (süt salgılatıcı hormon)
4. Büyüme Hormonu veya diğer adıyla Growth Hormon
5. ACTH (Adrenokortikotropik hormon)
6. TSH (tiroid stimüle edici hormon)

Arka hipofizden salgılanan 2 hormon vardır:

1. ADH (anti-diüretik hormon) veya diğer adı vazopressin
2. Oksitosin

Hipotalamus-Hipofiz-Salgı Bezi Aksı

Yukarıda anlatıldığı şekilde hormonların salınımı için önce hipotalamustan bazı hormonlar salgılanmakta bunlar hipofize gelerek bu defa  hipofizden diğer hormonları salgılatmaktadır. İkinci adımda ise hipofizden salgılanan hormonlar vücuttaki salgı bezlerine giderek o bezlerden bazı hormonların salgılanmasını sağlamaktadır. İşte hipotalamus-hipofiz-salgı bezi ekseni dediğimiz bu yol sayesinde hormonlar  gün içinde salgılanmaktadır.

Vakta ki HİPOFİZ BEZİ / HİPOTALAMUS darbeye maruz kalır …ADET düzensizlikleri dahil , bir dolu biyolojik ve nörolojik( sinirsel )  / psişik( soyut-ruhsal) sorunlar ortaya çıkabilir.

 

 

 

MEGOLOMANİ :  adeta söylediği yalana inanan, kendini dev aynasında gören, ben kendim neymişim be aaağ bi makamında sallanan abilerin bulunduğu  , devre dışı kalmış  ÖN HİPOFİZ bezi mağduru sayılabilecekleri  , İÇTİMA alanıdır MEGOLOMANİ…

Acaba biraz sıksam mı ortamı ,örnek vermek için.

Yok yok, bunu da siz bulun yavvv…

 

 

 

Büyük matematikçi JOHN NASH’in dilinden :

Öğrencilerim bana hep sorar : "hocam bunlar (türev, integral, problem...vb) nerde işime yarayacak?" diye. Matematik herşeydir, matematik bilen insan analitik ( AYRINTILI ) düşünür, hayata ZENGİN VE ÇEŞİTLİ  açılardan  bakabilme yetisine sahiptir... Hayatın her alanında yorum yapabilir ve insan beyninin muhteşemliğini keşfeder. Bütün bunlara bir de "iyi matematik adalettir!" felsefesi eklersek ,  herşey daha çok anlam kazanır bugünlerde..

.Bu kaaa ilim , irfan neyim yeter mi!

 

 

Geçenlerde yani “moskofun” uçağını düşürdüğümüz günlerden sonra demek istiyoruz…

 

Obama ve dünya basınından bir gurup “hür” gazeteci bir araya geliyorlar.Birileri madara olmasın diye , toplantının adres çubuğunu buraya almıyorum.ELİNİZİN altında ,aziz mübarek HZ GOGIL var, açın bakın anam…

 

 Bir soru üzerine Obama'nın yanıtı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Türkiye ve Suriye arasındaki sınırı kapatma ihtiyacı konusunda defalarca görüşmem oldu. Bu konuda ciddi ilerleme gördük ama halen bazı boşluklar var. Özellikle de yabancı savaşçılar için halen bir geçiş noktası ve terörist eylemlerini finanse etmek için IŞİD tarafından yakıt nakletmede kullanılan yaklaşık 98 kilometre var.”

 

Şimdi…

Tayyip Bey , lütfen, bî zahmet  bakınız ,  diplomatik dil böyle olur, öyle Kasımpaşalı ağzı ile değil. Adamın kapalı olarak söylediğini açarsak, Türkiye'nin sınırından terörist ve petrol geçişi var ve tüm ısrarlarımıza rağmen bu açık bölgeyi kapatmadılar. Burası ABD-Meksika sınırı değil, yani petrol tankerleri yürüyüp geçmiyor sınırdan. Bir devlet bunu önleyemiyorsa, ÖNLEMİYOR demektir. Bu da Putin'i haklı çıkarır.

 

Putin’in haklı çıkması , devlet olarak madara olmamıza yol açar.

Başka :

Yere göğe koyamadığınız sıfat olan , osmanlının devlet-i alîye sıfat tamlamasından aşırma ,   BÜYÜK DEVLET BÜYÜK DEVLET yiğitliğinizin , sıradan bir davulcu osuruğu sevyesine   inmesi demektir .
Hele Türkiye iddia ettiğiniz gibi güçlü bir devletse ve burası bir savaş bölgesiyse ve sürekli kontrol altında tutulması gerekiyorsa... İşte dünya meseleye böyle bakar. Çünkü karşında muhtarlar ve sizin denetiminizdeki  AKP grubu yok.

 

ASLINDA bizler( tanımlamam, tespitim şayet doğruysa) yani özgür ruhlu , demokrat , hem de 6X10 luk , bugünün parmak çocukları olarak ,abedeye,Muhsin batura,Erbakan hocaya ve en nihayet de recep tayyip beye ,çok teşekkür etmeliyiz.

Ülkemizin ortalama İNSAN malzeme kalitesinin , gerçekte neye eşit olduğunun , açıkca anlaşılmasındaki doyumsuz katkılarından dolayı.

Bu kalitenin , belkide sevyenin demeliyim , taşıyıcısı olan insanların , içlerinde taşıdıkları riyakârlıkların , görünür ve anlaşılır bir şekilde , KARŞITLARI tarafından kavranması sağlanmıştır.

Bu arada , KARŞITLARIN da , tepeden tırnağa cennet mekân olduklarını asla söyleyemeyiz .

ABEDE, topraklarımızda , daima görece muhafazakâr ikitdarlar istemiş ve bu iktidarların , daima kendisine itaatkâr   olmasını arzu etmiştir.

Çizgiyi ihlâl  edenleri astırmış, astıramadıklarını , ekonomik ambargoyla , boğuntuya getirmiştir.

MUHSİN BATUR , canlı yayında, hiçbir yanlış anlamaya meydan vermeden , bir çantaya bilmem kaç milyon dolar koyduklarını , bunu da güvenilir bir arkadaşları vasıtasıyla, hem de elden , küsüp isviçreye gönüllü sürgüne giden ERBAKAN HOCA’ya gönderdiklerini, bu parayla da MİLLİ NİZAM partisini kurdurduklarını anlatmıştır.

( Kaynak : CEVİZ KABUĞU programı )

  

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
11. BÖLÜM

Tarih : 16.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA