ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
DÜNYA TARİHİ 2 | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
DÜNYA TARİHİ 2

SIKI DURUN 2

Evet , bir önceki yazmızı , dünya tarihimizi anlamak , kutsal metinlerin işi olamaz , öyle " OL " deyince olur gibi havada asılı duran  cümlelerle hiç olmaz deyip bitirmiştik. Her geçen gün , bugüne değin bilegeldiklerimizin ya aksi ortaya çıkartılıyor ya da güvenilir olanların anlam irtifaları , daha da yükseğe çıkartılıyor. Yıllarca ISPANAK diye başımızın etini yemediler mi !

Uğruna , emerikan emperyalizmi, TEMEL REİS şeklinde yerlileştirdiğimiz çizgi film dahi  yaptırmadı mı. Gel,gör ki ISPANAK ( en sevdiğim sebzelerden biridir de ) hiç bir besin değeri olmayan ,sıradan bir yeşil zerzevatmış , o kadar. Haydi  Pozantı'ya geldik , çay ve istirahat molası...Bu şekilde önyargısız  , bilgilerimizin üzerine gittiğimizde, sanırım önümüzdeki zamanlar, çok daha aydınlık olacaktır.

Meselâ , yıllarca MISIR'da  " aslan başlı sfenks" diye bilegeldik. Meğer aslan değil,köpekmiş o " baş"... Sadece bu mu! Bizim SFENKS'in burnu , nereyi işaret ediyormuş ! SİRİUS takım yıldızını yani büyük SİRİUS küçük SİRİUS ...

Yani atalarımızın(!) büyük köpek / küçük köpek dedikleri yıldız takımını.Necm suresi , birinci ayet , neden ŞİRA yıldızının da rabbidir der ! Şira ne mi! Sirius yıldızı. Hem alemlerin rabbi, hem de şiranın rabbi. Biraz karışık değil mi!Müslümanların ev ödevi bu , ben karışmam... Düne kadar , Konya/Karaman cıvarındaki ÇATALHÖYÜK, geçmişimizin en eski yerleşimlerinin başı durumunda idi. Kısa zaman önce URFAMIZIN "" göbekli tepe" si , bu ünvanı oradan aldı.

Göbekli Tepe'nin sırları açığa çıktıkça , medeniyet tarihimiz , din dahil , ciddi değişikliklere uğrayacak gözüküyor.Tabii GÖBEKLİ TEPE deyince , mutlaka aşağıdaki isimleri yüksek sesle anmak noktasındayız:

PRF KLAUS SCHMIDT ... 11.12.1953 Almanya --- 20.07.2014 Almanya . ((Ani bir kalp krizi.)) O bölgede NEVALİ ÇORİ / VEBA VADİSİ , rahmetlinin , GÖBEKLİ TEPE'den önce anılması gereken son derece önemli kazılarıdır. Nezih Başgelen, Cihat Kürkçüoğlu ve Çiğdem Köksal da , mutlaka anılması gereken kazı kahramanlarımızdır. Dolayısıyla ,  uygarlık tarihimizin sırları ,gizemleri açık bir kafayla ortaya konur.İmam, müezzin kafalıların yapabileceği bir iş değildir. Bu arada , yazımıza kolye olarak aldığımız kitap kapak resmi hakkında da bir kaç kelime etmeliyiz.  Issık Köl'e ( Isığ gölü, Kırgızistan'ın kuzey doğusunda, KAZAKİSTAN sınırına yakın bir bölgededir ) dökülen bir ırmak kenarındaki mezarda bulunmuş, ALTIN ELBİSE.Muhtemelen bir " haşmetmaab "" için düzenlenmiş olacağını düşünüyoruz . Zira , elbise ile birlikte bulunan , son derece özenle resmedilmiş bir çanağın üzerinde , yüksek bir yöneticiyi belirten çizimler vardır. Buradan sessizce , insanlığımızın medeniyet şafağı olan SÜMER'e ( gerçekte Şumer ) geçiyoruz. Halen, kimin kimlerin ardılı olduklarını bilemediğimiz , zamanın çok yüksek, çığır açıcı uygarlığı . Şimdi kafanızı karıştırmaya geldi sıra. Böylesi bir dönemin öte uygarlığı , neden ilk ağızda kurduğu şehir kentlerinin ilkine  , ERİDU / UZAKLARDAKİ YUVA der... Malûm , UR- URUK- NİPPUR hemen  ERİDU'nun ardından kurulan site devletleridir. Bence çok tuhaf ... Üçüncü bölümde , merakımıza neşter atmaya çalışacağız...  



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA