ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
CEVİZ OYNAMAYA MI GELDİN ODAMA! | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
CEVİZ OYNAMAYA MI GELDİN ODAMA!

EVET, ESKİ BİR YAZI...

CEVİZ OYNAMAYA MI GELDİN ODAMA

Haber acansından …

Yazımızın başlangıç kısmının öznesi yani kahramanı ,Mersin'de  çok saygı duyduğum bir CEHEPELİ ama gerektiğinde, sert bir şekilde  eleştirdiğim birisi...

Hiç bir zaman yaptığım eleştirilere kızmamış, aksine büyük bir içtenlikle , face ortamında "beğen" düğmesine de basabilmiş değerli bir dost.
Baktım ki sayfasında , MERSİN CEHEPE 1. sıra kontenjan adaylığı için ,genel başkan yardımcısı  DOÇ. SAYEK hanım efendiden söz etmekte . Ben de, “o abimizin face”  sayfası olmasına rağmen, konu ,kamuya ait olmasından dolayı , tartışmaya müdahil oldum ve bu KONTENJAN anlayışının  çok yanlış ve tartışmasız anti demokratik olduğunu beyan ettim .
AKABİNDE ,peşpeşe iki tane değerlendirme yazdım ,aşağıdaki gibi ; buyurunuz ,okuyunuz efendim :

1---

EFENDİLER. Burası doğrudan benim alanım olmamakla birlikte, düşmanımın düşmanı ,benim doğal ittifakım(dır) olmalıdır mantığından hareketle düşünürsek , şu an itibariyle , değerlendirme yap(abilme)ma durumudayım . TOPLUMSAL sorumluluğum bence bunu gerektirir...Şimdi varolan antidemokratik siyasi partiler ve seçim yasası çerçevesinde konuşursak ; yanlış bilmiyorsam , MERSİN'de , dört CEHEPELİ üye, KONTENJAN adayı olmak için başvurmuş idi: bay MÖ --- bayan cavidan demirağ- bay ali rıza öztürk ve zannederim vahap seçer idi .

Bu yazının yazılmakta olduğu 26 Mart , sabaha karşı , “” ihaleye fesat karıştırmaktan “”aranan ,eski belediye başkanı BAY MACİT ÖZCAN henüz yakalanmaıştı.
DİGER yandan “UTANMA- AR – HAYA  , biz insanların , insan olabilmesinde ,yüksek şuura ,yüksek bir insanlık anlayışına sahip olabilmemizde, içselleştirmek zorunda olduğumuz en önemli MANÂ UNSURUDUR. YANİ kısaca , İNSAN , utanma duygusu olan ,olabilen ,bunu arayabilen/ANLAYABİLEN  BİYOLOJİK  bir varlıktır.

 BU itibarla , eski belediye başkanı BAY M.Ö.'nün, KONTENJAN  talebini bu çerçevede değerlendiriyorum. ...

Şimdi  ; 1- CEHEPELİ olmamakla birlikte , seçimde oyumuzu , geniş ailemiz bağlamında CEHEPE YE vereceğiz. 2- CEHEPE nin asla iktidarı istemediğini de biliyoruz. 3- Merak edenler için belirteyim , (T) KP liyim ... 4- Nihayet , CEHEPELİ olmamama rağmen , 1974 den beri memleketimle ilgili kafa patlatmaya gayret eden biri olarak , KONTENJAN talebinin , tartışmasız bir EMEK saygısızlığı ((  hatta gaspı  )) olduğunu düşünüyorum.

2---

TARSUSLU da olsa, MERSİNLİ de olsa, herhangi bir partinin mutfağında- çayocağında , yani basamaklarında teri akmamış bir insanın , hele de İL dışından gelme ihtimalinin olmasını , hiç bir adalet duygusu ile bağdaştıramıyorum. Bu abimizin  böyle bir olasılığı sevimli göstermesi gayretini de ,şiddetle eleştiriyorum dedim ve ardından da SAYGI VE SEVGİ DİLEKLERİMİ sundum sunmasına da...

Şimdi bunları yazdık ya!!!
Bakın ne oldu!

Mersin’den “kontenjan” başvurucularından bir efendi( malûm,bu kelime çift cinsiyetlidir) , gecenin bir vakti,belli ki “facedeki” sohbeti izliyor olmalı ki, hızla beni özelden arayıp, yazdığım yorumu kaldırmamı istemez mi!

Hemen ipucu vereyim , BAY MACİT ÖZCAN değildi arayan!

Neden kaldırmalıyım yorumumu efendi, ben sizin paşa keyfinize göre yazı yazmam dediysem de,ısrar etti kaldırmamda ama ben,yazımı çekmedim.

Dün , akşam vakitlerinde , CEVİZ OYNAMAYA MI GELDİN ODAMA haber acansımızın , merkezini arayan ve adını vermeyen bir  facebork takipçimiz ,bakınız ne anlattı telefonda:

 

“” Ağğbi :

ANGARA'dan aldığım CEHAPE BORSA aberlerine göre , MERSİN vilayeti içûn , TEKAMÜL yoklaması muvacehesinde , ilk İKİYE giren DOKTOR ÇAMAK ilâ yılların eskitemediği şöhret ,BAY FİKRİ SAĞLAR'ın , takiben ÜJ ve DÖRT numerolu sıralar için de, bizzat KONTENCANT için basvuran , maaşerin 4atlısından yani bay MÖ - bayan cavidan demirağ- bay a.rıza öztürk ve vahap seçer den 2kisinin tercih edileceği ,ganyan tahmin bültenine yazılmıştır "mış" “”” diye istihbarî bilgi geçti…

Ara not : Bu telefon geldiğinde de , İHALEYE FESAT katık etmeden aranan BAY M.Ö., henüz vitrinde değildi.

 

Hadi bu gecelik bu kadar.Bununla ,kifafı nefs edin lütfen…



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
TUTUNAMAMAK
13. BÖLÜM

Tarih : 25.04.2024
Devamı...
 
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA